DelClose

Avveckling av tre placeringsfonder

Danske Invest Fondbolag Ab:s styrelse har 16.11.2017 beslutat att avveckla verksamheten för tre placeringsfonder.

Danske Invest Fondbolag Ab:s styrelse har beslutat att avveckla verksamheten för nedan nämnda placeringsfonder och därför har handeln (emission och inlösen) med de aktuella fonderna stängts från och med 16.11.2017. Beslutet om avveckling har fattats, eftersom intresset för dessa fonder och därigenom också antalet andelsägare och fondkapitalet i det nuvarande marknadsläget sjunkit under den nivå som krävs för en effektiv portföljförvaltning.

Fonder som avvecklas:
- Placeringsfond Danske Invest Kontra
- Specialplaceringsfond Danske Invest Commodity
- Specialplaceringsfond Danske Invest Guld

Tillgångarna i ovan nämnda fonder kommer att omvandlas till pengar och från tillgångarna avdras eventuella skulder. Den återstående förmögenheten i respektive fond tillfaller i sin helhet fondandelsägarna i förhållande till deras innehav av fondandelar och tillgångarna betalas ut till fondandelsägarna senast 29.12.2017.

Avtal om regelbundet fondsparande som fogats till de fonder som avvecklas avslutas i enlighet med avtalsvillkoren med omedelbar verkan.

Fondbolaget upprättar en slutavräkning av avvecklingen, och den skickas skriftligen till fondandelsägarna.

För mer information, vänligen kontakta Danske Banks Placeringslinjen på numret 0200 2000 (lna/msa) må–fr kl. 8–20, lö 10–16.

Med vänlig hälsning

DANSKE INVEST FONDBOLAG AB
 

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.