• Hitta kontor eller uttagsautomat
  Sök
 • Telefonnummer

  0752-48 45 42

  Måndag-torsdag 8.00-21.00
  Fredag 8.00-18.00
  Lördag 8.30-18.00
  Söndag 10.00-21.00

  Se särskilda öppettider

Del

Chefsanalytiker: Europeiska aktier ser attraktiva ut

Här följer en kort sammanfattning av Danske Invests förväntningar för fjärde kvartalet 2015.

Det senaste kvartalet har dominerats av oron för avmattningen i Kina, vilket bidragit till att börserna sjunkit i både Europa och USA, men Danske Invest fortsätter att se möjligheter på börserna.

”Vi tror inte att Kina kommer att kollapsa. Vi tror snarare att den kinesiska tillväxten har nått botten och vi räknar med att tillväxten stabiliseras de kommande månaderna”, skriver Danske Invests chefsanalytiker Bo Bejstrup Christensen i den nya Investor Brief Outlook där han går igenom utsikterna för ekonomin och de finansiella marknaderna för det fjärde kvartalet 2015.

LÄS NYA INVESTOR BRIEF OUTLOOK HÄR.

Han förklarar också varför Danske Invest fortfarande räknar med tillväxt i den globala ekonomin och därför har ökat andelen aktier i portföljerna. Danske Invest är också berett att öka andelen ytterligare när man har fått mer klarhet kring situationen i Kina.
Bo Bejstrup Christensen ser fortsatt positivt på europeiska aktier, och då framför allt aktier i eurozonen, eftersom de har stöd av en god tillväxt, en expansiv penningpolitik och en attraktiv värdering.

"Vi har länge pekat på europeiska aktier som de mest intressan­ta. Det har inte riktigt gått som vi tänkt oss under det senaste kvartalet och europeiska aktier har tagit mycket stryk på grund av den globala oron. Men vi tycker att ekonomin i regionen har klara­t sig extremt bra i turbulensen och enligt vår bedömning ligger tillväxten på över 2 procent", berättar han.

Här kan du investera
Om du vill investera i europeiska aktier kan du bland annat göra det genom fonderna Danske Invest Europa och Danske Invest Europe High Dividend som båda innehåller breda portföljer av europeiska aktier. Fonderna har fått fyra respektive fem stjärnor i Morningstars ranking.

Danske Invest Europa har nästan 60 olika europeiska aktier i portföljen vilket ger en bra riskspridning för investeraren. Danske Invest Europe High Dividend fokuserar på bolag som lämnar en hög utdelning till sina aktieägare. Detta är normalt mer stabila aktier som inte svänger lika mycket som andra aktier. Danske Invest Europe High Dividend har för närvarande 33 bolag i portföljen.
 
 

Abonnera på nyheter

Danske Invests nyhetsbrev är en gratis e-posttjänst där du löpande erhåller information och nyhetsuppdateringar om våra fonder.

Du anmäler och avanmäler dig genom att uppge din e-postadress och därefter väljer du vilken information du önskar få.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.