• Hitta kontor eller uttagsautomat
  Sök
 • Telefonnummer

  0752-48 45 42

  • Telefonsamtal kan spelas in och sparas som dokumentation och av säkerhetsskäl.

  Måndag-torsdag 8.00-21.00
  Fredag 8.00-18.00
  Lördag 8.30-18.00
  Söndag 10.00-21.00

  Se särskilda öppettider

Del

Danske Invest lanserar tre nya Horisontfonder avsedda för pensionssparande

Horisont Pension är Danske Invests nya pensionserbjudande som tar utgångspunkt i spararens framtida förväntade pensionsdatum.

Horisont Pension passar alla, oavsett om du planerar att gå i pension inom ett par år eller om ett par decennier. Med Horisont Pension får du ett sparande som tidsmässigt matchar förvaltningen med din framtida förväntade pensionsavgång.
 
Vi lanserar tre olika Horisont Pension-fonder:
 Danske Invest Horisont Pension 2020 – Pensionsdatum 2020 – 2029
Danske Invest Horisont Pension 2030 – Pensionsdatum 2030 - 2039
Danske Invest Horisont Pension 2040 – Pensionsdatum 2040 - 2049

Mot bakgrund av omfattande beräkningar på historiska data har Danske Invest kommit fram till att man som pensionsplacerare med minst 15 år kvar till pension, bör ha en aktieandel på 75 procent, medan andelen svenska räntor bör vara 15 procent och andelen kreditobligationer 10 procent. Anledningen till att portföljen inte består till 100 procent av aktier är att man uppnår god riskspridning när räntebärande investeringar inkluderas i portföljen och att den riskjusterade avkastningen därför blir mer attraktiv.

Förvaltningsprocess sköts av Danske Invest
Våra beräkningar visar att det är optimalt att påbörja nedviktningen av aktier när det återstår 15 år till pension. För Horisont Pension 2030 betyder det att nedviktningen påbörjas 2015 och sker med ca 3 procentenheter om året. Det innebär att andelen aktier i fonden år 2030 är lika med 30 procent.

Hela denna förvaltningsprocess sköts av Danske Invest. Det sker helt automatisk och du kan med andra ord ägna din tid åt annat än förvaltningen av ditt Individuella Pensionssparande. Du kan naturligtvis löpande följa utvecklingen för ditt sparande i din Hembank eller genom att kontakta din rådgivare i banken.

Konkurrenskraftigt pris
Kostnaden för Horisont Pension justeras nedåt i takt med att andelen aktier minskas. På detta sätt säkerställer vi att priset du betalar löpande återspeglar sammansättningen mellan aktier och räntor, så att du betalar ett konkurrenskraftigt pris för det fonden rent faktiskt innehåller under hela din sparandeperiod.

Om du vill investera i, eller veta mer om,  dessa nya fonder rekommenderar vi att du tar kontakt med din rådgivare. Danske Invest Horisont Pension kommer endast att säljas i Danske Bank.

Läs mer:
Horisont Pension 2020, klass SEK
Horisont Pension 2030, klass SEK
Horisont Pension 2040, klass SEK

Abonnera på nyheter

Danske Invests nyhetsbrev är en gratis e-posttjänst där du löpande erhåller information och nyhetsuppdateringar om våra fonder.

Du anmäler och avanmäler dig genom att uppge din e-postadress och därefter väljer du vilken information du önskar få.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.