• Hitta kontor eller uttagsautomat
  Sök
 • Telefonnummer

  0752-48 45 42

  • Telefonsamtal kan spelas in och sparas som dokumentation och av säkerhetsskäl.

  Måndag-torsdag 8.00-21.00
  Fredag 8.00-18.00
  Lördag 8.30-18.00
  Söndag 10.00-21.00

  Se särskilda öppettider

Del

Video: Danske Invest-fond får toppbetyg i en ny Morningstar-analys

I en ny analys från den oberoende ratingbyrån Morningstar riktas fokus på Danske Invest danska fond "Nye Markeder". Resultatet är tydligt: fonden har noterat väldigt bra resultat, och är enligt Morningstar en av de bästa alternativen inom sin kategori.

Fonden investerar i aktier på de så kallade tillväxtmarknaderna och det är Devan Kaloo från Aberdeen Asset Management som förvaltar fonden. Fonden har fem stjärnor hos Morningstar, och har dessutom i Danmark vunnit Morningstar Fund Award de senaste fyra åren. Priset utdelas till den fond som har klarat sig bäst bland konkurrenterna i kategorin.

I detta sammanhang anser Morningstar att fonden har klarat sig särdeles bra under de senaste åren.

”Medan finanskrisen var som värst visade fonden en solid styrka och noterade några av sina bästa relativa avkastningar,” uttalar Morningstar. I sex ut av de senaste åtta åren har fonden varit bland de 25 procent bästa inom sin kategori.

På den svenska marknaden erbjuder Danske Invest Global Emerging Markets som är riktad mot tillväxtmarknaderna, även med Aberdeen Asset Management som förvaltare.

Se analysvideon från Morningstar här:

 

 

Abonnera på nyheter

Danske Invests nyhetsbrev är en gratis e-posttjänst där du löpande erhåller information och nyhetsuppdateringar om våra fonder.

Du anmäler och avanmäler dig genom att uppge din e-postadress och därefter väljer du vilken information du önskar få.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.