• Hitta kontor eller uttagsautomat
  Sök
 • Telefonnummer

  0752-48 45 42

  • Telefonsamtal kan spelas in och sparas som dokumentation och av säkerhetsskäl.

  Måndag-torsdag 8.00-21.00
  Fredag 8.00-18.00
  Lördag 8.30-18.00
  Söndag 10.00-21.00

  Se särskilda öppettider

Del

Amerikanska aktier har fortsatt potential efter rekordmånad

Den amerikanska aktiemarknaden fortsatte sin rekordkurs i maj, då det breda S&P 500-indexet steg till den högsta nivån någonsin. Och den har fortsatt potential, säger experten från Danske Invest.

Investerare i amerikanska aktier har gått omkring med ett stort leende i ansiktet under maj månad, då det breda amerikanska aktieindexet återigen slog rekord. Edward Bousa från Wellington är ansvarig förvaltare för den amerikanska aktiemarknaden. Han menar att aktierna generellt värderas till verkligt värde, men lyfter ändå fram sektorer och branscher som skulle kunna få investerarnas leenden att bli ännu bredare.
 
Ny miljarddollarmarknad hos läkemedelsföretagen
Edward Bousa påpekar att ett helt nytt område inom cancermedicinen är på väg att växa fram, nämligen immunonkologi. Det är enligt honom ett spännande område inom medicinen som skulle kunna revolutionera vårt sätt att behandla vissa cancerformer.
 
”Immunonkologi är en viktig trend och de företag som i dagsläget inte agerar inom området är desperata efter att komma med. Vi tror att detta område har potential att bli ett mångmiljarddollarsegment och ett av de största tillväxtområdena inom läkemedelsindustrin", säger Edward Bousa.
 
Asiatisk flygtillväxt ger möjligheter
Luftfartsindustrin är ett annat tillväxtområde som Edward Bousa och hans kollegor från Wellington håller ögonen på. Det beror delvis på att den ökade flygtrafiken runt om i världen innebär nya möjligheter för flygbolag och fabriker.
 
"Vi tycker att det är ett intressant område och vi undersöker det noga. Luftfartsindustrin har särskild potential på grund av den enorma tillväxten i lufttrafiken och då i synnerhet i Asien", säger Edward Bousa.
 
Företagsförvärv och fusioner gynnar bankerna
När företag fusionerar och förvärvar ger det klirr i kassan hos de investmentbanker som agerar rådgivare åt företagen vad gäller de ekonomiska aspekterna av transaktionerna. Detta gör finansaktier intressanta.
 
”Den nuvarande trenden av ökade fusioner och förvärv är till fördel för de amerikanska investmentbankerna. Samtidigt är finansaktierna generellt attraktiva på grund av deras värdering", förklarar Edward Bousa.
 
Sociala medier är återigen intressanta
Edward Bousa och hans kollegor har återigen vridit fokus mot sociala medier och internetföretag i allmänhet. Tidigare var de helt enkelt för högt prissatta, men nu har området återigen blivit intressant, tycker han.
 
”På grund av den marknadskorrigering vi har sett inom segmentet har vi återigen börjat titta närmare på utvalda företag", förklarar Edward Bousa.

Abonnera på nyheter

Danske Invests nyhetsbrev är en gratis e-posttjänst där du löpande erhåller information och nyhetsuppdateringar om våra fonder.

Du anmäler och avanmäler dig genom att uppge din e-postadress och därefter väljer du vilken information du önskar få.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.