• Hitta kontor eller uttagsautomat
  Sök
 • Telefonnummer

  0752-48 45 42

  • Telefonsamtal kan spelas in och sparas som dokumentation och av säkerhetsskäl.

  Måndag-torsdag 8.00-21.00
  Fredag 8.00-18.00
  Lördag 8.30-18.00
  Söndag 10.00-21.00

  Se särskilda öppettider

Del

Danske Invest Afrika är tillfälligt stängd för handel

En ny valutapolitik i Nigeria skapar oro för landets valuta. Eftersom de nigerianska aktierna utgör 22 procent av Danske Invest Afrika är fonden tillfällig tillfälligt stängd för handel.

Fonden Danske Invest Afrika är tillfälligt stängd för handel efter att chefen för den nigerianska centralbanken, Godwin Emefiele, uttalat sig om att man vill ta bort valutans (naira) anknytning till den amerikanska dollarn och istället införa ett flexibelt valutasystem som gör valutan flytande. Han avslöjade däremot inga detaljer om vad den nya valutakurspolitiken skulle innebära i praktiken.

Nigeria är Afrikas största ekonomi och det land som har flest invånare. Aktier från bolag som är börsnoterade i Nigeria utgör 22 procent av Danske Invest Afrikas samlade förmögenhet, och nu suspenderas fonden tillfälligt eftersom konsekvenserna av den nya valutapolitiken fortfarande är ovissa.

Nigerias president, Muhammadu Buhari, sade i söndags att även om han stöttar centralbankchefens förslag om en flytande valuta vill han se en fortsatt stabil utveckling för nairan, eftersom en devalvering tidigare haft en negativ effekt på landets ekonomi.

Nigerias nya valutapolitik är resultatet av att ekonomin försämrades under årets första kvartal, vilket är första gången sedan 2004. Nigeria är storexportör av olja och de sjunkande oljepriserna har haft en negativ inverkan på landets ekonomi.

Handeln är stoppad för alla typer av affärer, köp, sälj och även månadssparande och gäller tillsvidare.

Fondbolaget råder ej över nuvarande omständigheter och har rätt att stoppa handeln tills handeln är möjlig igen.

Inga Nya NAV-kurser kommer därmed att publiceras innan handel åter är möjlig.

 

Abonnera på nyheter

Du anmäler och avanmäler dig genom att uppge din e-postadress och därefter väljer du vilken information du önskar få.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.