• Hitta kontor eller uttagsautomat
  Sök
 • Telefonnummer

  0752-48 45 42

  • Telefonsamtal kan spelas in och sparas som dokumentation och av säkerhetsskäl.

  Måndag-fredag 8.00-17.00
  Lördag-söndag 10.00-16.00

  Se särskilda öppettider

DelClose

Likvidering av fonderna Danske Invest Russia och Eastern Europe

Styrelsen för Danske Invest SICAV har beslutat att likvidera fonderna Danske Invest SICAV Russia och Eastern Europe på grund av den ryska invasionen av Ukraina.

På grund av sanktionerna och vår policy för ansvarsfulla investeringar i samband med kriget i Ukraina samt handelsstoppet på Moskvabörsen och tillhörande likviditetsbegränsningar har styrelsen för Danske Invest SICAV fattat beslutet att likvidera de båda fonderna Danske Invest SICAV Russia och Danske Invest SICAV Eastern Europe.
 
Den fortsatta upptrappningen av kriget i Ukraina samt de nya restriktionerna och sanktionerna mot Ryssland har påverkat likviditeten i fonderna samt handeln av fondernas investeringar. Därför anses en återöppning av fonderna inte vara i investerarnas bästa intresse. Dessutom är värdet på de totala nettotillgångarna i fonderna lågt och förväntas inte öka inom den närmaste framtiden.
 
Läs mer: The war in Ukraine – Danske Invest FAQ
 

Information om processen

Likvideringsprocessen inleds den 28 april 2022 eller vid ett senare datum som beslutas av styrelsen. Efter att ha beaktat fondernas nuvarande portföljsammansättning samt de extraordinära förhållandena kan styrelsen inte ange ett slutdatum för likvideringen.
 
Styrelsen kommer att behandla likvideringen i enlighet med tillämpliga lagar och regler i Luxemburg. Kostnaderna i samband med likvideringen kommer att bäras av Danske Invest Management A/S, fondernas förvaltningsföretag.
 
Danske Invest Management A/S, fondernas förvaltningsföretag, har gått med på att avstå förvaltningsavgiften per 26 februari 2022.
 

Om du är investerare

Om du har frågor om likvideringen eller andra frågor kring fonderna ber vi dig kontakta din rådgivare. Vi rekommenderar att du söker råd från din skatterådgivare kring konsekvenserna av fondernas upphörande.
 
Vi övervakar situationen noga och kommer att hålla dig uppdaterad på denna webbsida om utvecklingen av likvideringsprocessen.
 

Abonnera på nyheter

Du anmäler dig genom att uppge din e-postadress och därefter väljer du vilken information du önskar få.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.