• Hitta kontor eller uttagsautomat
  Sök
 • Telefonnummer

  0752-48 45 42

  • Telefonsamtal kan spelas in och sparas som dokumentation och av säkerhetsskäl.

  Måndag-torsdag 8.00-21.00
  Fredag 8.00-18.00
  Lördag 8.30-18.00
  Söndag 10.00-21.00

  Se särskilda öppettider

Del

Lugnare på marknaden, men mörka moln i horisonten

INVESTOR BRIEF: Just nu har vi en övervikt mot aktier, men räknar med att dra ner på risken längre fram i år.

Med fin tillväxt i Europa, en någorlunda stabil tillväxt i Kina och en ökande tillväxt i USA bedömer chefsanalytiker Bo Bejstrup Christensen att aktier globalt sett kommer klara sig hyfsat under andra kvartalet.

Det berättar han i nya Investor Brief från Danske Invest, där han också ger sin analys av utsikterna för ekonomin och finansmarknaden det kommande kvartalet.

”Vi tycker att det ser gynnsamt ut för europeiska företagsobligationer. Vår positiva syn på andra kvartalet ska bland annat ses i ljuset av att ECB fortfarande för en extremt expansiv penningpolitik, där räntorna lär förbli låga under en tid framöver, och att den amerikanska centralbanken kommer att gå ganska försiktigt fram med sina räntehöjningar”, säger Bo Bejstrup Christensen.

Men framåt tredje och fjärde kvartalet tornar en rad besvärliga faktorer upp sig. I Europa går Storbritannien till valurnorna den 23 juni för att bestämma om landet ska stanna kvar i EU, samtidigt som flyktingkrisen fortfarande är olöst. Det är också osäkert hur länge den ekonomiska stimulansen i Kina kan fortsätta, och i USA väntar både presidentval och räntehöjningar.

Läs hela nya Investor Brief här.
 

Abonnera på nyheter

Danske Invests nyhetsbrev är en gratis e-posttjänst där du löpande erhåller information och nyhetsuppdateringar om våra fonder.

Du anmäler och avanmäler dig genom att uppge din e-postadress och därefter väljer du vilken information du önskar få.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.