• Hitta kontor eller uttagsautomat
  Sök
 • Telefonnummer

  0752-48 45 42

  • Telefonsamtal kan spelas in och sparas som dokumentation och av säkerhetsskäl.

  Måndag-torsdag 8.00-21.00
  Fredag 8.00-18.00
  Lördag 8.30-18.00
  Söndag 10.00-21.00

  Se särskilda öppettider

Del

Morningstar: Prisregn över Danske Invest

Det internationella analysföretaget Morningstar har för fjärde året i rad utsett Danske Invest i Danmark till bäst på aktier. Också fyra fonder belönas med toppbetyg.


Det var inte bara en "lucky-shot”, eller två. Eller tre. Danske Invest har för fjärde året i rad vunnit priset som bästa fondbolag i Danmark på aktiesidan. Och glädjen blir större för varje gång Danske Invest står överst på pallen, förklarar VD för Danske Invest i Danmark, Thomas Mitchell.

"När vi nu för fjärde året i rad har utnämnts till bästa fondbolag på aktiesidan, så visar det att vi förmår hålla en konstant hög nivå vilket visar att vår strategi fungerar. I idrottsvärlden säger man att det svåraste inte är att bli nummer ett, utan att förbli nummer ett. Vi har visat att vårt sätt att investera i aktier fungerar även på lång sikt, säger Thomas Mitchell.

Priset för bästa fondbolag delas ut till det fondbolag i Danmark som har skapat bäst avkastning till sina andelsägare inom respektive kategori (aktier och obligationer). Utöver detta utses tio vinnare i olika enskilda kategorier och vann Danske Invest ytterligare fyra priser.

Meravkastning på nästan 8 procentenheter
Thomas Mitchell pekar på att Danske Invests aktivt förvaltade aktiefonder i genomsnitt har haft en meravkastning jämfört med marknaden på nästan 8 procentenheter under de senaste fem åren i Danmark. De senaste fyra åren har stora kursrörelser förkommit och Danske Invest har varit starka i både positiva och negativa marknader. Enligt Thomas Mitchell beror dessa framgång bland annat på ett noggrant urval av lokala fondförvaltare som ansvarar för investeringarna i de enskilda fonderna.

"Danske Invest använder både nationella och internationella investeringsexperter eftersom vi tror på lokal närvaro och lokal expertis för att uppnå den bästa avkastningen till andelsägarna. Danske Capital har under årens lopp byggt upp en stor kompetens på de europeiska marknaderna, medan till exempel Aberdeen har stor insikt om tillväxtmarknaderna i framförallt Asien och Latinamerika ", säger Thomas Mitchell.

Abonnera på nyheter

Danske Invests nyhetsbrev är en gratis e-posttjänst där du löpande erhåller information och nyhetsuppdateringar om våra fonder.

Du anmäler och avanmäler dig genom att uppge din e-postadress och därefter väljer du vilken information du önskar få.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.