• Hitta kontor eller uttagsautomat
  Sök
 • Telefonnummer

  0752-48 45 42

  • Telefonsamtal kan spelas in och sparas som dokumentation och av säkerhetsskäl.

  Måndag-torsdag 8.00-21.00
  Fredag 8.00-18.00
  Lördag 8.30-18.00
  Söndag 10.00-21.00

  Se särskilda öppettider

Del

Ny förvaltare av Danske Invest Tillväxtmarknadsobligationer

Danske Capital tar från och med den 1 juli över förvaltningsansvaret för Danske Invest Tillväxtmarknadsobligationer.

Danske Capital tar från och med den 1 juli över förvaltningsansvaret för Danske Invest Tillväxtmarknadsobligationer. Den nuvarande förvaltaren ING byts ut mot bakgrund av att ett flertal förvaltarprofiler tidigare i år lämnade förvaltningsteamet, vilket försvagade INGs förvaltningsarbete avsevärt. Som en konsekvens av detta valde Danske Invest att låta fonden förvaltas mindre aktivt i förhållande till jämförelseindex, samtidigt som förvaltningsavgiften sänktes. I samband med förvaltarbytet den 1 juli kommer den mer aktiva förvaltningsstrategin att återinföras samtidigt som avgiften justeras upp till den gamla nivån.

Det blir Bent Lystbæk som tar över ansvaret för Danske Invest Tillväxtmarknadsobligationer. Bent Lystbæk har under många år förvaltat tillväxtmarknadsobligationer i en utländsk obligationsfond tillgänglig på den danska marknaden, och har därför en solid erfarenhet inom detta område.

”Danske Capital har under senare år med framgång förvaltat en rad olika utländska obligationsfonder från Danske Invest, såsom Danske Invest Euro High Yield, Danske Invest Global Corporate Bond och Danske Invest Globala Realräntor. Man är nu redo att ta nästa steg genom att också ansvara för förvaltningen av Danske Invest Tillväxtmarknadsobligationer”, säger Andre Vatsgar, VD på Danske Invest.
 

Abonnera på nyheter

Danske Invests nyhetsbrev är en gratis e-posttjänst där du löpande erhåller information och nyhetsuppdateringar om våra fonder.

Du anmäler och avanmäler dig genom att uppge din e-postadress och därefter väljer du vilken information du önskar få.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.