• Hitta kontor eller uttagsautomat
  Sök
 • Telefonnummer

  0752-48 45 42

  • Telefonsamtal kan spelas in och sparas som dokumentation och av säkerhetsskäl.

  Måndag-torsdag 8.00-21.00
  Fredag 8.00-18.00
  Lördag 8.30-18.00
  Söndag 10.00-21.00

  Se särskilda öppettider

Del

Ny fond som söker merränta på tillväxtmarknader

Danske Invest lanserar en ny fond som investerar i obligationer på tillväxtmarknader. Fonden skapar därmed en möjlighet att investera i obligationer som ger en högre ränta än statsobligationer här hemma.

Den nya fonden, Danske Invest Tillväxtmarknadsobligationer Lokal Valuta klass SEK, investerar i obligationer utgivna av länder och företag på tillväxtmarknader. Fonden kan vara ett alternativ för investerare som tycker att de har en för låg ränta på pengarna i banken eller genom att investera i svenska statsobligationer. Man bör dock vara medveten om att möjligheten för en högre avkastning även innebär att risken är högre.

Benämningen ”tillväxtmarknader” inkluderar länder som Mexiko, Brasilien, Sydafrika, Thailand, Turkiet, Singapore, Ungern och Polen. Dessa länder kännetecknas vanligtvis av en högre tillväxt, låg statsskuld och allmänt sunda statsfinanser. Som ett resultat förväntas dessa obligationer ge en högre avkastning än obligationer från västvärlden.

Vårt nya alternativ liknar fonden Danske Invest Tillväxtmarknadsobligationer - men med den viktiga skillnaden att det inte förekommer valutasäkring i samma omfattning. Genom investeringar direkt i de lokala valutorna får fonden en merränta, men naturligtvis även en valutarisk. Den effektiva räntan (före skatt och avgifter) i fonden Tillväxtmarknadsobligationer Lokal Valuta är idag 4,66 procent.

Förvaltare av fonden Tillväxtmarknadsobligationer Lokal Valuta är Sam Finkelstein hos investmentbanken Goldman Sachs.
 

Abonnera på nyheter

Danske Invests nyhetsbrev är en gratis e-posttjänst där du löpande erhåller information och nyhetsuppdateringar om våra fonder.

Du anmäler och avanmäler dig genom att uppge din e-postadress och därefter väljer du vilken information du önskar få.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.