• Hitta kontor eller uttagsautomat
  Sök
 • Telefonnummer

  0752-48 45 42

  • Telefonsamtal kan spelas in och sparas som dokumentation och av säkerhetsskäl.

  Måndag-fredag 8.00-17.00
  Lördag-söndag 10.00-16.00

  Se särskilda öppettider

DelClose

Rekordmånga fonder i Danske Invest tilldelas en av Europas mest etablerade hållbarhetsmärkning

Flera av Danske Invests fonder har tilldelats hållbarhetsmärkningen LuxFLAG ESG. Detta gör Danske Invest till fondförvaltaren med flest LuxFLAG-märkningar i Europa.


Bland Danske Invests fonder i Danmark, Luxemburg och Finland har 82 fonder och underfonder tilldelats den europeiska hållbarhetsmärkningen LuxFLAG ESG. Det breda fondutbud som tilldelas LuxFLAG ESG-märkningen vittnar om att hållbarhetsarbetet är en väldigt viktig del av Danske Invests fondinvesteringar.

"Under ett antal år har vi utvecklat en effektiv process för att integrera hållbarhet i våra investeringsprocesser i Danske Invests fonder. ”Att Danske Invest  har flest  LuxFLAG-certifierade fonder i Europa är ett bevis för hur långt vi kommit i vårt arbete med hållbara investeringar", säger Erik Eliasson, chef för hållbara investeringar i Danske Bank.”
 

Lever upp till omfattande hållbarhetskrav

LuxFLAG ESG är en av Europas äldsta hållbarhetsmärkning för fonder, och är känd för sina omfattande hållbarhetskrav. Över 65 nordiska, europeiska och globala kapitalförvaltare har tilldelats märkningen. 

Att Danske Invests fonder har tilldelats LuxFLAG vittnar om att de lever upp till de omfattande kriterierna. Enligt kriterierna ska hållbarheten vara en integrerad del av hela investeringsprocessen, det ska finnas företagsdialoger och vid bolagsstämmorna ska man rösta om hållbarahetsfrågor samt att man använder investeringsrestriktioner.

Läs mer om LuxFLAG ESG-märkningen här (in English). 

Se den kompletta listan över LuxFLAG ESG-märkta fonder här.

 

Abonnera på nyheter

Du anmäler dig genom att uppge din e-postadress och därefter väljer du vilken information du önskar få.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.