• Hitta kontor eller uttagsautomat
  Sök
 • Telefonnummer

  0752-48 45 42

  • Telefonsamtal kan spelas in och sparas som dokumentation och av säkerhetsskäl.

  Måndag-torsdag 8.00-21.00
  Fredag 8.00-18.00
  Lördag 8.30-18.00
  Söndag 10.00-21.00

  Se särskilda öppettider

Del

Bäst på aktier för åttonde året i rad

Morningstar har utnämnt Danske Invest till ”bäst på aktier” för åttonde året i rad i Danmark. Tack till Morningstar och alla våra investeringsexperter.

Nu har det årliga Morningstar Fund Awards delats ut i Köpenhamn. Där prisades de bästa danska investeringsfonderna, och i år fick Danske Invest motta två utmärkelser. För åttonde året i rad tilldelades Danske Invest priset ”bäst på aktier” och man fick dessutom det nya priset ”bäst på aktier och obligationer”. Båda priser delas ut till den investeringsfond som har gett sina investerare den bästa långsiktiga, riskjusterade avkastningen inom respektive kategori.

”Det är ganska fantastiskt att vi inte bara koras som de bästa inom aktier för åttonde året i rad utan även att vi visar att vi ligger i topp när det gäller obligationer”, säger Morten Rasten, som är VD för Danske Invest Management, och framhåller att han är särskilt glad över att de två priserna är ett erkännande att kunderna får en konkurrenskraftig avkastning hos Danske Invest.

Hur kommer det sig då att Danske Invest varit ledande inom aktier åtta år i rad, och nu dessutom även inom obligationer? Till stor del handlar det om en förmåga att locka till sig rätt människor och hålla fast vid den bästa kompetensen inom varje område, tror Morten Rasten.

”När ett företag når den storlek som Danske Invest gjort får man de bästa möjligheterna att locka till sig de bästa medarbetarna på varje område. Det är människorna som gör hela skillnaden”, säger han.

Handplockade investeringar
Investeringarna till Danske Invest-fonderna handplockas både av medarbetare i Norden och av samarbetspartners världen över. Nya investeringar görs först efter att en genomgripande analys visat att just den här investeringen har hög potential och goda möjligheter att klara sig bra på marknaden.

”När det gäller Danske Invests aktivt förvaltade aktie- och företagsobligationsfonder skaffar vi oss alltid ingående kunskaper och förståelse för både bolagen vi investerar i och deras affärsmodeller. Vi gör en djupgående analys av bolagen, både innan vi investerar och sedan löpande”, säger Morten Rasten.

”Det är inte maskiner som bestämmer vilka investeringar vi ska göra i våra aktivt förvaltade fonder, och vi säljer inte heller en investering bara för att marknaden är lite skakig. Vi investerar långsiktigt och behåller de flesta av våra investeringar i flera år”, säger Morten Rasten.

Som ett led i analysen träffar portföljförvaltarna löpande ledningsgrupperna i varje enskilt bolag i Danske Invest-fonderna. De kan naturligtvis inte berätta något som marknaden inte redan vet, men vi kan få en bättre uppfattning om i vilken riktning bolaget rör sig när vi får träffa de som fattar besluten”, berättar Morten Rasten.

”Vi kräver att våra förvaltare interagerar med de bolag vi investerar i”, säger han.

Internationella rådgivare
Portföljförvaltarna håller sig kontinuerligt uppdaterade om de villkor som gäller för de bolag de investerar i. Exempelvis hur forskningen påverkar den amerikanska läkemedelsindustrin eller hur teknikutvecklingen påverkar dynamiken i den europeiska bilindustrin.

Dessutom är lokalkännedom om alla marknader där Danske Invest investerar avgörande. Därför har Danske Invest lierat sig med en rad internationella rådgivare som kan analyserna och investera åt Danske Invest på nya marknader som Asien, Afrika och Latinamerika.

Utmärkelserna från Morningstar har Danske Invest fått genom att producera en långsiktig, riskjusterad avkastning som är bättre än konkurrenternas.

”När man investerar långsiktigt kommer man alltid in i olika perioder då det kan uppstå skillnader i utvecklingen mellan olika regionala marknader. När en marknad som exempelvis Latinamerika faller så sjunker också en Danske Invest-fond som har investerat i aktier i Latinamerika”, förklarar Morten Rasten.

”Vi har alltid som mål att leverera en konkurrenskraftig avkastning. Om en Danske Invest-fond inte lever upp till den målsättningen leder det alltid till en utvärdering av strategin i den enskilda fonden”.
 

Abonnera på nyheter

Danske Invests nyhetsbrev är en gratis e-posttjänst där du löpande erhåller information och nyhetsuppdateringar om våra fonder.

Du anmäler och avanmäler dig genom att uppge din e-postadress och därefter väljer du vilken information du önskar få.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.