• Hitta kontor eller uttagsautomat
  Sök
 • Telefonnummer

  0752-48 45 42

  • Telefonsamtal kan spelas in och sparas som dokumentation och av säkerhetsskäl.

  Måndag-torsdag 8.00-21.00
  Fredag 8.00-18.00
  Lördag 8.30-18.00
  Söndag 10.00-21.00

  Se särskilda öppettider

Del

Bostadslån till den indiska medelklassen ökar

Danske Invest India har sedan lång tid tillbaka en investering i ett företag, som förser den växande indiska medelklassen med bostadslån. Bolaget har upplevt en tillväxt på 20 procent årligen under de senaste åren, och den gynnsamma utvecklingen förväntas att fortsätta.

Ökad disponibel inkomst, en växande medelklass och drömmen om att äga en egen bostad. Det är bakgrunden till Danske Invest Indias investering i ett indiskt bostadsfinansieringsinstitut. Efterfrågan på bostadslån på den indiska marknaden är stor, berättar Mark Gordon-James från Aberdeen Asset Management, som förvaltar fonden.

”Housing Development Finance Corporation (HDFC) är ett företag som primärt förser den indiska medelklassen med bostadslån. Bolaget har upplevt en tillväxt på 20 procent årligen, och vi förväntar att tillväxten fortsätter,” berättar Mark Gordon-James. Orsaken till denna utveckling är den demografiska utvecklingen som är en mycket viktig drivkraft för indiska ekonomin.

Snabbt växande medelklass
”Vi ser en snabbt växande medelklass, bland annat tack vare bättre utbildningsmöjligheter. Dessutom ser vi en rad andra reformer på den indiska marknaden. Allt detta betyder att produktiviteten i Indien kommer att fortsätta att stiga,” berättar Mark Gordon-James. Mark har sitt kontor i Singapore där han tillsammans med sina kollegor följer, analyserar och väljer attraktiva bolag till flera av Danske Invests tillväxtmarknadsfonder.

”Vår strategi är att hitta företag med en stabil tillväxt och låg riskexponering, och här fokuserar vi särskilt på företag som är exponerade mot den inhemska konsumtionen på tillväxtmarknaderna,” förklarar Mark Gordon-James.

HDFC är också ett av innehaven i Danske Invest Global Emerging Markets, en fond som också förvaltas av Aberdeen Asset management.  

Abonnera på nyheter

Danske Invests nyhetsbrev är en gratis e-posttjänst där du löpande erhåller information och nyhetsuppdateringar om våra fonder.

Du anmäler och avanmäler dig genom att uppge din e-postadress och därefter väljer du vilken information du önskar få.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.