• Hitta kontor eller uttagsautomat
  Sök
 • Telefonnummer

  0752-48 45 42

  • Telefonsamtal kan spelas in och sparas som dokumentation och av säkerhetsskäl.

  Måndag-fredag 8.00-17.00
  Lördag-söndag 10.00-16.00

  Se särskilda öppettider

DelClose

Bredare strategi för Europe Focus

Danske Invest justerar strategin för fonden Europe Focus.

Europe Focus Class A har inte nått våra avkastningsmål. Av den anledningen har Danske Invest beslutat att justera strategin så att fonden får en bredare profil och därmed kan investera i ett större antal europeiska företag. Fondens strategi är dock fortfarande inom ramarna beskrivna i prospektet.

"Vårt mål är att erbjuda en konkurrenskraftig avkastning till våra andelsägare och om vi inte tror att vi kan göra det så tar vi konsekvenserna. Vi har goda erfarenheter av bredare strategier och vi tror att den nya strategin kan ge fonden ett lyft", säger Klaus Ebert, Managing Director för Danske Invest Luxembourg.

Den nya strategin kommer att implementeras inom kort.

Som andelsägare kommer du samtidigt att få en lägre förvaltningsavgift. De nya förvaltningsavgifterna ser du i tabellen nedan.

Danske Invest SICAV

Fond ISIN Årlig avgift Ny årlig avgift
Europe Focus Class A LU0088125512 1,87 % per år *) 1,77 % per år *)
 
*) Avgifter som tagits ur fonden under året. Kostnader som omfattas i måttet är till exempel förvaltningsavgifter, alla förvaringskostnader och depåkostnader. Avgifterna utgör betalning för fondens kostnader inklusive marknadsföring och distribution. Dessa minskar fondens potentiella avkastning. Årlig avgift baseras på föregående års kostnader. Beloppet kan ändra sig från år till år. För svenska fonder inkluderar måttet även analyskostnader.
 

Abonnera på nyheter

Du anmäler dig genom att uppge din e-postadress och därefter väljer du vilken information du önskar få.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.