• Hitta kontor eller uttagsautomat
  Sök
 • Telefonnummer

  0752-48 45 42

  • Telefonsamtal kan spelas in och sparas som dokumentation och av säkerhetsskäl.

  Måndag-fredag 8.00-17.00
  Lördag-söndag 10.00-16.00

  Se särskilda öppettider

DelClose

Danske Invest markerar fonder påverkade av den låga räntenivån

Till följd av den låga räntenivån har Danske Invest nu bestämt sig för att markera alla fonder som förväntas ge en negativ avkastning.

Den historiskt låga räntenivån i Europa har vänt upp och ner på obligationsmarknaderna de senaste åren. Det innebär bland annat att investerare som är på utkik efter investeringar med låg risk bör vara extra uppmärksamma på var avkastningen ska komma från. Som en konsekvens av utvecklingen inför Danske Invest varningsflagg på de fonder som påverkas extra mycket av det låga ränteläget.
 
”Vi har valt att markera ett antal av våra investeringsfonder där våra investerare behöver vara extra uppmärksamma på en negativ avkastning till följd av den låga räntenivån. Det här gäller först och främst ett antal obligationsfonder med låg risk. Även vår huvuddistributör Danske Bank har valt att lägga in liknande information på ett antal investeringsfonder när du handlar i hembanken", säger Kim Thelle Pilgaard, investeringsspecialist på Danske Invest.
 
Diskutera möjligheterna med en rådgivare
Framtida avkastning från obligationer beror på hur räntan utvecklas framöver. Även om avkastningspotentialen hos berörda fonder påverkas av den låga räntemiljön kan det ändå vara relevant för den enskilda investeraren att ha en bred portfölj.
 
"Om du ska ha med de markerade fonderna i din portfölj eller inte avgörs av många olika faktorer. Det beror bland annat på dina övriga investeringar. Dina förväntningar på ränteutvecklingen och din riskbenägenhet samt tidshorisont har också betydelse. Precis som med andra Danske Invest-fonder rekommenderar vi därför alltid att investeringarna sker i samarbete med en rådgivare", avslutar Kim Thelle Pilgaard.
 
Informationen kommer att finnas på danskeinvest.se, både som en markering i form av ett utropstecken i fondöversikten samt på informationssidan för respektive fond.

Abonnera på nyheter

Du anmäler dig genom att uppge din e-postadress och därefter väljer du vilken information du önskar få.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.