• Hitta kontor eller uttagsautomat
  Sök
 • Telefonnummer

  0752-48 45 42

  • Telefonsamtal kan spelas in och sparas som dokumentation och av säkerhetsskäl.

  Måndag-torsdag 8.00-21.00
  Fredag 8.00-18.00
  Lördag 8.30-18.00
  Söndag 10.00-21.00

  Se särskilda öppettider

Del

Danske Invest Russia får fem stjärnor

Danske Invest Russia är den senaste i raden av Danske Invest-fonder att belönas med toppbetyg av det oberoende fondanalysinstitutet Morningstar.

För att kunna erhålla Morningstar-rating krävs en historik på 3 år, vilket Danske Invest Russia uppnådde i maj år – belöningen lät inte vänta på sig. De fem stjärnorna (som är högsta betyg) är en bekräftelse på att fonden tillhör det absoluta toppskicket bland Rysslandsfonder på den svenska (och europeiska) marknaden. Ansvarig förvaltare, Olga Karakozova från Danske Capital, är givetvis nöjd och glad för utmärkelsen, inte minst med tanke på att fonden har existerat under tre väldigt turbulenta år.

”Trots en svår marknad och hög volatilitet har fondens resultat de senaste tre åren varit framgångsrika i förhållande till jämförelseindex och andra Rysslandsfonder”, berättar Olga Karakozova. Danske Invest Russia gav förra året en avkastning på 14,81 procent, vilket kan jämföras med jämförelseindex som gav 10,75 procent.

Olga Karakozova förklarar att fonden följer en noga fastlagd strategi som teamet inte har ändrat på under de tre åren som fonden har existerat. Att satsa på den inhemska tillväxten har och är en viktig del av denna strategi.

Fokus på den inhemska tillväxten
”Fonden har fokus på inhemsk tillväxt och infrastruktur i högre grad än på exportföretag som olje- och gasbolag. Företag med fokus på att utnyttja den inhemska tillväxten uppvisar stark vinsttillväxt och handlas till lägre priser än liknande företag på andra tillväxtmarknader. Därför är vi övertygade om att de sektorer som drar nytta av den inhemska tillväxten i Ryssland bjuder på de bästa investeringsmöjligheterna på lång sikt”, förklarar Olga Karakozova.

Olga tror att utvecklingen på den ryska aktiemarknaden kommer att vara positiv resten av året.

”Vi tycker att Ryssland som investeringscase är fortsatt attraktivt. Marknaden är lågt värderad och inhemskt orienterade företag noterar som sagt stark vinsttillväxt. Den makroekonomiska situationen är stabil med låg  offentlig skuld och balanserad budget”, förklarar Olga Karakozova.

Under 2013 har fonden noterat en negativ avkastning på 3,02 procent – vilket är bättre än utvecklingen i jämförelseindex. Fonden ligger på risknivå 7 utav 7, dvs på högsta nivån.

Här kan du se en video med Olga Karakozova där hon berättar om investeringar i ryska aktier.

Abonnera på nyheter

Danske Invests nyhetsbrev är en gratis e-posttjänst där du löpande erhåller information och nyhetsuppdateringar om våra fonder.

Du anmäler och avanmäler dig genom att uppge din e-postadress och därefter väljer du vilken information du önskar få.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.