• Hitta kontor eller uttagsautomat
  Sök
 • Telefonnummer

  0752-48 45 42

  • Telefonsamtal kan spelas in och sparas som dokumentation och av säkerhetsskäl.

  Måndag-torsdag 8.00-21.00
  Fredag 8.00-18.00
  Lördag 8.30-18.00
  Söndag 10.00-21.00

  Se särskilda öppettider

Del

Danske Invest-Dagen 2011 - en stämningshöjare

Stämningen var förväntansfull när dörrarna öppnade och prick på klockslaget 17:00 startade både live-sändningen på nätet med en rungande applåd från den fullsatta föreläsningssalen och programmet på plats.

Den 5 december, gick Danske Invest stora evenemang av stapeln på Hotel Rival i Stockholm. Över 600 personer hade denna december kväll tagit sig till Rival för att ta del av Danske Invest-Dagen 2011.

Kvällen bjöd på en god blandning av allvarsam och lättsam dialog om Sveriges och världens ekonomi. Moderatorn Mia Odabas hjälpte gästerna att navigera, tillsammans med sin side-kick för kvällen Peder Lamm, genom den svenska och internationella ekonomins bana. En bana som tog kvällen från Sverige och ända ut i rymden och tillbaka.

Riksgäldens chef Bo Lundgren var först ut efter att Danske Invest VD André Vatsgar hälsat alla välkomna. Bo konstaterade att det är mycket psykologi i vår ekonomi men att vi har en god ekonomi i Sverige. Han påtalade att vår tillväxt med största sannolikhet blir låg nästa år, men att vi trots det kommer klara oss med låg skuldsättningsgrad i Sverige.

Harry Flam, professor vid Stockholms universitet, fortsatte sedan med att ge publiken en ”lektion” i skulder och dess påverkan på världens alla ekonomier.
Nivån höjdes sedan ytterligare med en intressant paneldiskussion, där Danske Invests fondförvaltare Ulric Grönvall och Danske Banks aktiestrateg Henrik Moberg deltog.

”Det kändes fantastiskt roligt att få vara en del av detta lyckade evenemang”, säger Henrik Moberg som satt med i en av kvällens paneler. ”Under pausen var det mer än en handfull personer som spontat kom fram till mig och tackade för ett så trevligt evenemang, vilket var oerhört roligt att få höra.”

Christer Fuglesang, som var årets kunskapstalare, tog publiken ända ut i rymden och berättade om sina erfarenheter. Och därefter avslutades kvällen med en tvärvetenskaplig diskussion kring Ryssland utifrån tre olika perspektiv och erfarenheter, ekonomiskt, konstmässigt och forskningsmässigt. I detta deltog förutom Christer Fuglesang även Peder Lamm och Måns Beckman Fondförvaltare för Danske Invest Russia.

André Vatsgar avrundade kvällen med att tacka publiken och gästtalarna för ett aktivt deltagande och engagemang. Ett flertal gäster stannande kvar efter evenemanget och passade på att ställa frågor till de olika talarna. "En mycket bra och givande kväll. Detta var antagligen inte sista gången" summerade André Vatsgar Danske Invest-Dagen 2011."

Abonnera på nyheter

Danske Invests nyhetsbrev är en gratis e-posttjänst där du löpande erhåller information och nyhetsuppdateringar om våra fonder.

Du anmäler och avanmäler dig genom att uppge din e-postadress och därefter väljer du vilken information du önskar få.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.