• Hitta kontor eller uttagsautomat
  Sök
 • Telefonnummer

  0752-48 45 42

  • Telefonsamtal kan spelas in och sparas som dokumentation och av säkerhetsskäl.

  Måndag-torsdag 8.00-21.00
  Fredag 8.00-18.00
  Lördag 8.30-18.00
  Söndag 10.00-21.00

  Se särskilda öppettider

Del

En stabil aktiestrategi för oroliga tider

INVESTOR BRIEF: Long-short-strategin ger möjlighet till positiv avkastning även när aktiemarknaden faller.

Sedan i våras har aktiemarknaderna världen över präglats av osäkerhet och stora kurssvängningar, vilket ökat intresset för alternativa investeringar som kan bidra med stabilitet till portföljen. Ett alternativ är long-short-strategin, som kan ge en positiv avkastning oberoende av om aktiemarknaden går upp eller ner.

”Long-short-strategin är en av de äldsta och vanligaste al­ternativa strategierna på aktiemarknaden. Historiska data visar att long-short-strategin normalt innebär betydligt lägre kurssvängningar än en traditionell investering i aktier”, berättar Peter Rothausen som är senior portföljrådgivare på Danske Invest.

Men hur fungerar strategin och vad innebär den för risken och avkastningspotentialen i en portfölj? Det kan du läsa mer om i senaste Investor Brief från Danske Invest.

HÄMTA SENASTE INVESTOR BRIEF OM LONG-SHORT HÄR.


Tänk på risken
Kom ihåg att investeringar i aktier alltid är förenat med risk och att du i värsta fall kan förlora hela ditt investerade kapital.

Konsultera alltid en rådgivare innan du gör en investering, och ta reda på om en viss investering passar din investeringsprofil.

Abonnera på nyheter

Danske Invests nyhetsbrev är en gratis e-posttjänst där du löpande erhåller information och nyhetsuppdateringar om våra fonder.

Du anmäler och avanmäler dig genom att uppge din e-postadress och därefter väljer du vilken information du önskar få.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.