• Hitta kontor eller uttagsautomat
  Sök
 • Telefonnummer

  0752-48 45 42

  • Telefonsamtal kan spelas in och sparas som dokumentation och av säkerhetsskäl.

  Måndag-fredag 8.00-17.00
  Lördag-söndag 10.00-16.00

  Se särskilda öppettider

DelClose

Handeln i Danske Invests fonder noterade i Danmark stängs runt påsken

I samband med bytet av depåbank från Danske Bank till J.P. Morgan kommer fonder noterade i Danmark från Danske Invest, Danske Invest Select och Danske Invest Index att vara stängda för handel runt påsken 2022.

Detta innebär att handeln i de påverkade fonderna är stängda från 8 april kl 12.00 till 19 april kl 12.00. När en fond är stängd för handel innebär det att ingen kan köpa eller sälja andelar i fonden.

Fonderna stängs för att skydda dig som investerare då det inte kommer att vara möjligt för förvaltarna att hantera fondens innehav och medel innan de har överförts till den nya depåbanken. Handeln stängs även för att säkerställa att du som investerare inte köper eller säljer andelar till felaktiga kurser. Bytet av depåbank förväntas ske från 8 april kl 12.00 till 19 april kl 12.00. Om förändringar sker kommer det att kommuniceras på Danske Invests webbplats.

Läs även: Danske Invest switching custody bank in Denmark
 

Vad innebär bytet för mig som fondsparare?

Som fondsparare hos Danske Invest påverkas du inte av bytet av depåbank, förutom att du inte kommer att kunna handla i fonderna under denna period. Förändringen kommer inte att innebära några högre avgifter för dig och du behöver inte heller göra något i samband med bytet till JP Morgan.
 

För dig med månadsspar i någon av de påverkade fonderna

Under perioden då fonderna är stängda kommer dessvärre inte din köporder kunna genomföras. Vänligen se över ditt sparande och se om du vill göra ett engångsköp när fonderna har öppnat igen. Vid nästkommande tillfälle kommer månadssparandet att fungera som vanligt.
 

Abonnera på nyheter

Du anmäler dig genom att uppge din e-postadress och därefter väljer du vilken information du önskar få.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.