• Hitta kontor eller uttagsautomat
  Sök
 • Telefonnummer

  0752-48 45 42

  Måndag-torsdag 8.00-21.00
  Fredag 8.00-18.00
  Lördag 8.30-18.00
  Söndag 10.00-21.00

  Se särskilda öppettider

Del

Investera i noga utvalda tyska företag

Danske Invest Germany har i snart tio år haft framgång med sitt tydliga fokus på små och medelstora bolag. Nu lanseras fonden på den svenska marknaden.

Danske Invest lanserar nu sin Tysklandsfond på den svenska marknaden. Fonden har specialiserat sig på att välja ut solida tyska bolag - gärna små och medelstora - och har sedan starten 2006 nått ett resultat som är bland de bästa inom kategorin Tysklandsfonder.
 
"Det finns flera skäl till att vi gillar tyska aktier. Tyskland kännetecknas av många marknadsledande bolag inom både teknik och industri. Politiskt har det genomförts reformer vilka har resulterat i en stark arbetsmarknad. Många tyska företag är starka exportörer”, säger ansvarig fondförvaltare Ivan Larsen, som har varit ansvarig för fonden sedan start.
 
I genomsnitt har fonden uppnått en årlig avkastning på 10 procent (men kom ihåg att historisk avkastning inte är garanti för framtida avkastning). Danske Invest Germany har under flera år utsetts till en av de bästa Tysklandsfonderna i världen av brittiska Citywire som specialiserat sig på att bevaka fonder. Fonden har dessutom under en längre period haft det maximala antalet fem stjärnor från analysföretaget Morningstar.
 
"Vi investerar brett i Tyskland. Men vi har alltid haft ett tydligt fokus på små och medelstora bolag, eftersom det är där vi kan göra skillnad och hitta investeringar som är mer intressanta än de 30 aktier som finns i det tyska DAX-indexet", säger Ivan Larsen.
 
Det mest globala landet i världen 
Tyskland har många intressanta konsumentrelaterade bolag, delvis på grund av den stora tyska bilindustrin med både biltillverkare och underleverantörer. Samtidigt är exporten ett starkt tema.
 
"Tyskland är det mest globaliserade landet i världen eftersom de tyska bolagen är betydligt mer exponerade mot resten av världen än till exempel USA ", säger Christian Rasmussen, som under 2011 anslöt till förvaltningsteamet.
 
"Genom fonden får man inte bara en investering i Tyskland. Man får också exponering mot den globala ekonomin genom några mycket starka företag som verkar på den globala marknaden", säger Christian Rasmussen.
 
Söker efter kvalitet 
När de två fondförvaltarna ska hitta nya investeringar söker de efter kvalitetsbolag med en stark marknadsposition. Och gärna bolag som har råd att återinvestera sina resultat i nya tillväxtmöjligheter.
 
"Utgångspunkten är en stark solid verksamhet med en god marknadsposition. Om det är på plats letar vi efter något slags positiv förändring, antingen internt i bolaget eller på den marknad som det verkar på. Om vi kan upptäcka en sådan förändring före resten av marknaden, har vi möjlighet att ta höjd för den i vår värdering av bolaget och således investera i den innan den har materialiserat sig i bolagets aktiekurs", säger Christian Rasmussen.
 

Abonnera på nyheter

Danske Invests nyhetsbrev är en gratis e-posttjänst där du löpande erhåller information och nyhetsuppdateringar om våra fonder.

Du anmäler och avanmäler dig genom att uppge din e-postadress och därefter väljer du vilken information du önskar få.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.