• Hitta kontor eller uttagsautomat
  Sök
 • Telefonnummer

  0752-48 45 42

  • Telefonsamtal kan spelas in och sparas som dokumentation och av säkerhetsskäl.

  Måndag-torsdag 8.00-21.00
  Fredag 8.00-18.00
  Lördag 8.30-18.00
  Söndag 10.00-21.00

  Se särskilda öppettider

Del

Kinesiska börsfallet får endast begränsade effekter

Danske Invests chefsanalytiker Bo Bejstrup Christensen förväntar sig inte att börsnedgången i Kina får några större effekter på de internationella marknaderna.

Det kinesiska börsfallet har fått rubriker över hela världen, men även om de kinesiska aktierna har fallit med över 30 procent den senaste månaden så är påverkan på de internationella marknaderna minimal. Den bedömningen gör Danske Invests chefsanalytiker Bo Bejstrup Christensen. 

"På frågan om man ska oroa sig för det kinesiska kursfallet, måste man först fundera över om det kommer att påverka den kinesiska ekonomin. Vårt budskap är att myndigheterna kommer att säkerställa finansiell stabilitet via banksystemet", säger han och tillägger:

"När vi ser att börserna i Japan och USA backar på grund av Kina, då beror det inte på fundamentala faktorer. Börsfallet i Kina bör inte påverka andra finansiella marknader."
 
Stor skillnad mellan Hong Kong och Kinas fastland
Enligt chefsanalytikern är det viktigt att förstå skillnaderna mellan aktier i Hong Kong och aktier på Kinas fastland.

"Aktiemarknaden på fastlandet påverkas till stor del av privata investerare och här handlar det mycket om spekulation. Ett exempel är att investeringar med lånade pengar har mer än fördubblats i värde under de senaste 12 månaderna. Detta är en viktig förklaring till de våldsamma kursuppgångarna som föregick den utveckling vi ser nu", förklarar Bo Bejstrup Christensen.

Trots den senaste månadens börsnedgång så ligger aktierna på det kinesiska fastlandet fortfarande 70 procent högre än för ett år sedan.

"Den senaste tidens händelser i Kina bekräftar bara våra långsiktiga rekommendationer: investera inte uteslutande i kinesiska aktier eftersom marknaden är så oberäknelig och ibland påverkas av faktorer som vi inte har någon insyn i", säger chefsanalytikern.
 

Abonnera på nyheter

Danske Invests nyhetsbrev är en gratis e-posttjänst där du löpande erhåller information och nyhetsuppdateringar om våra fonder.

Du anmäler och avanmäler dig genom att uppge din e-postadress och därefter väljer du vilken information du önskar få.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.