• Hitta kontor eller uttagsautomat
  Sök
 • Telefonnummer

  0752-48 45 42

  • Telefonsamtal kan spelas in och sparas som dokumentation och av säkerhetsskäl.

  Måndag-torsdag 8.00-21.00
  Fredag 8.00-18.00
  Lördag 8.30-18.00
  Söndag 10.00-21.00

  Se särskilda öppettider

Del

Morningstar: Danske Invest bäst på aktier

Danske Invest vann idag titeln Danmarks bästa fondbolag på aktier, vilket var för 7:e året i rad vid Morningstar Fund Awards i Danmark. Priset bevisar återigen att Danske Invest har en gedigen och framgångsrik investeringsstrategi.

Det oberoende analysföretaget Morningstar har precis för sjunde året i rad korat Danske Invest som bästa danska fondbolag på att investera i aktier, mätt på riskjusterad avkastningen för investerarna. I kategorin bäst på obligationer var Danske Invest en av de tre finalisterna.

"Vi är oerhört glada över att vinna priset som bäst på aktier 7:e året i rad. Det visar att vi har valt rätt strategi, nämligen att vi bara använder de fondförvaltare som är bäst på att handplocka aktier", säger Robert Bruun Mikkelstrup, produktchef hos Danske Invest.

Samma strategi i övriga Norden
Det är nu mer än tio år sedan som Danske Invest inledde en ny investeringsstrategi som kombinerar både interna och externa fondförvaltare. Här bidrar de externa, utländska fondförvaltarna, med lokal kunskap om bolag utanför Danske Invests hemmamarknader Europa och Skandinavien.

Bara de lokala fondförvaltarnas kunskap om de bolag de investerar i är avgörande för att Danske Invest år efter år blivit korat till Danmarks bästa på aktier.

"Det är viktigt att våra fondförvaltare har lokal närvaro och kan bolagens affärsmodeller. Det är först när de förstår bakgrunden till bolagens vinster som fondförvaltare kan utmana ledningen och på djupet förstå vad de investerar i", säger Robert Bruun Mikkelstrup.

Prisbelönt samarbete
Förutom titeln som Danmarks bästa på aktier vann Danske Invest för två fonder av de tio kategorier för enskilda fonder - Tillväxtmarknadsobligationer och Global Emerging Markets.

Förstnämnda förvaltas hos Danske Invest av fondförvaltaren Bent Elvin Lystbæk och hans team, medan skotska Aberdeen Asset Management förvaltar Global Emerging Markets, en aktiefond på tillväxtmarknader.

"Vi har ett fantastiskt samarbete med Aberdeen och att fonden vinner en Morningstar Award visar att Danske Invest har nytta av deras expertis på tillväxtmarknader", säger Robert Bruun Mikkelstrup.

Abonnera på nyheter

Danske Invests nyhetsbrev är en gratis e-posttjänst där du löpande erhåller information och nyhetsuppdateringar om våra fonder.

Du anmäler och avanmäler dig genom att uppge din e-postadress och därefter väljer du vilken information du önskar få.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.