• Hitta kontor eller uttagsautomat
  Sök
 • Telefonnummer

  0752-48 45 42

  • Telefonsamtal kan spelas in och sparas som dokumentation och av säkerhetsskäl.

  Måndag-torsdag 8.00-21.00
  Fredag 8.00-18.00
  Lördag 8.30-18.00
  Söndag 10.00-21.00

  Se särskilda öppettider

Del

Ny investeringsmöjlighet: nordiska företagsobligationer

Danske Invest utvidgar sitt utbud med en fond som har fokus på nordiska företagsobligationer. Marknaden växer med expressfart just nu.

Danske Invest utökar sitt utbud med en ny fond som har fokus på nordiska företagsobligationer. Marknaden i Norden har vuxit markant de senaste åren och enbart under 2012 tillkom runt 500 miljarder kronor. Det gör att marknaden totalt sett överstiger  2400 miljarder kronor och vi förväntar fortsatt tillväxt.

”Marknaden för företagsobligationer i Norden har nu vuxit sig så stor att det ger god mening att erbjuda den till en bredare krets av placerare. Vi ser i detta sammanhang goda avkastnings- och investeringsmöjligheter”, förklarar Andreas Dankel, som är chef för det förvaltningsteam i Danske Capital som förvaltar fonden.

Kräver stora placeringsbelopp
"Hittills har det främst varit institutionella investerare som pensionsstiftelser och fonder som har efterfrågat företagsobligationer, då direktinvesteringar vanligtvis har en minimigräns som ligger på 100 000 kronor och uppåt", förklarar Andreas Dankel.

Danske Invest Nordiska Företagsobligationer siktar på att ge en avkastning på 4-5 procent om året i nuvarande räntemarknad.

Se en video med Andreas Dankel där han berättar om den nya investeringsmöjligheten och ger exempel på nordiska företag som ger ut obligationer.

 

Intresserad? Vi rekommenderar alltid att du talar med din rådgivare innan placering.
 

Abonnera på nyheter

Danske Invests nyhetsbrev är en gratis e-posttjänst där du löpande erhåller information och nyhetsuppdateringar om våra fonder.

Du anmäler och avanmäler dig genom att uppge din e-postadress och därefter väljer du vilken information du önskar få.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.