• Hitta kontor eller uttagsautomat
  Sök
 • Telefonnummer

  0752-48 45 42

  • Telefonsamtal kan spelas in och sparas som dokumentation och av säkerhetsskäl.

  Måndag-torsdag 8.00-21.00
  Fredag 8.00-18.00
  Lördag 8.30-18.00
  Söndag 10.00-21.00

  Se särskilda öppettider

Del

Repris: Danske Invest-Dagen i Stockholm

Inte mindre än 1 000 personer dök upp för att höra om psykologin kring investeringar och investeringsmöjligheter i Afrika på Danske Invest-Dagen 2013. Se repris av livesändingen.

Hur resonerar människor om investeringar ur ett beteendevetenskapligt perspektiv? Det var huvudtemat på första halvan av Danske Invest-Dagen som hölls på China Teatern i måndagskväll.

Se repris av livesändingen.

Enligt Anders Anderson, doktor i finansiell ekonomi, spelar psykologi en viktig roll när vi fattar investeringsbeslut. Och vår investeringsbeslut är inte alltid rationella.

Vi tenderar ofta att investera i samma företag som alla andra, vilket innebär att vi köper när priset är högt. Vi investerar i företag som vi känner till - bara för att vi känner till dem och inte för att de passar in i vår investeringsprofil eller för att vi har analyserat dem.

Sprid risken och var medveten om din investeringshorisont
Andre Vatsgar, Head of Danske Invest i Sverige, betonade att det är viktigt att investera enligt sin personliga riskprofil och investeringshorisont, vilket gör att det är en bra idé att prata med en investeringsrådgivare.

“Om du känner till din riskprofil och investeringshorisont kan du välja dina investeringar därefter. Du får då också ett verktyg som hjälper dig att gå emot strömmen, även när marknaden går ner, säger Andre Vatsgar. 

Afrika – en ny investeringsmöjlighet
Efter pausen bytte man ämne till investeringsmöjligheter i Afrika. Publiken fick en presentation av en kontinent med växande ekonomi och en enorm investeringspotential - men samtidigt en kontinent med 54 kulturellt och politiskt helt olika länder, växande befolkningar och ökande urbanisering.

Att välja rätt investeringar medför därför att du har en tät bevakning av de företag du investerar i, sa Joseph Rohm, förvaltare av Danske Invests Afrikafond.

"Vi reser mycket. Besöker företagen. Engagerar oss och har mycket kontakt med ledning och styrelsemedlemmar för att vara säkra på att vi får en helhetsbild av de företag vi investerar i.

Jonathan Crew, equity expert på Afrika betonade att man måste ha ett stort tålamod när man investerar i Afrika.

”Du vet vilka förändringar som behövs, men det tar lång tid att implementera dem. Därför måste du ha tålamod.”

 

Abonnera på nyheter

Danske Invests nyhetsbrev är en gratis e-posttjänst där du löpande erhåller information och nyhetsuppdateringar om våra fonder.

Du anmäler och avanmäler dig genom att uppge din e-postadress och därefter väljer du vilken information du önskar få.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.