• Hitta kontor eller uttagsautomat
  Sök
 • Telefonnummer

  0752-48 45 42

  • Telefonsamtal kan spelas in och sparas som dokumentation och av säkerhetsskäl.

  Måndag-torsdag 8.00-21.00
  Fredag 8.00-18.00
  Lördag 8.30-18.00
  Söndag 10.00-21.00

  Se särskilda öppettider

Del

Stort intresse för nordiska företagsobligationer

På bara fyra veckor har den nya fonden med fokus på nordiska företagsobligationer noterat ett nettoinflöde på dryga 1 miljard kronor.

”Det stora intresset är ytterligare ett tecken på att många av våra kunder är intresserade av alternativ till placeringar i traditionella statsobligationer,” berättar Andre Vatsgar, VD Danske Invest.

Med den nya fonden får kunderna tillgång till en snabbt växande marknad med bättre avkastningspotential än traditionella obligationer. Dessutom investerar man i en ränteportfölj med en rad kända bolagsnamn – bolag som det normalt sett kan vara svårt att placera i.

Erbjuds i fyra länder
Den nya fonden kommer att vara tillgänglig för kunder i Danmark, Sverige, Norge och Finland, och det är första gången som Danske Invest lanserar en fond i dessa fyra länder samtidigt.    

Det är Danske Capital som förvaltar Danske Invest Nordiska Företagsobligationer. Danske Capital förvaltar sedan tidigare flera av Danske Invests obligationsfonder, både stats- och företagsobligationer med både svenskt och globalt perspektiv, exempelvis Danske Invest Global Corporate Bonds, der har existerat siden 2001.

Förvaltningen av Danske Invest Nordisk Företagsobligationer bygger därför vidare på Danske Capitals mångåriga kunskap och erfarenhet inom företagsobligationer. Det gör att fonden kan dra nytta av såväl allmän erfarenhet inom området som fördjupad kunskap om den europeiska marknaden.
Nordiska företagsobligationer kan vara intressant för dig som:

 • Önskar investera i en nordisk marknad som växer
 • Letar efter meravkastning jämfört med traditionella statsobligationer – och som samtidigt är beredd att löpa en större risk
 • Vill investera på en marknad som tidigare har varit näst intill stängd för privata placerare
 • Letar efter möjligheter för att kunna sprida dina obligationsinvesteringar på flera olika sektorer, länder och företag
 • Önskar investera i en fond som förvaltas aktivt av ett team som historiskt har skapat goda resultat
Läs mer i Mere om fonden
 

Abonnera på nyheter

Danske Invests nyhetsbrev är en gratis e-posttjänst där du löpande erhåller information och nyhetsuppdateringar om våra fonder.

Du anmäler och avanmäler dig genom att uppge din e-postadress och därefter väljer du vilken information du önskar få.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.