• Hitta kontor eller uttagsautomat
  Sök
 • Telefonnummer

  0752-48 45 42

  • Telefonsamtal kan spelas in och sparas som dokumentation och av säkerhetsskäl.

  Måndag-fredag 8.00-17.00
  Lördag-söndag 10.00-16.00

  Se särskilda öppettider

DelClose

Strategi: Vi tror att börsen trotsar marknadsoron och fortsätter upp

Nu har Danske Bank Asset Management publicerat sin tidning House View där du en gång per kvartal kan läsa om bankens prognos för finansmarknaderna.

Raset på aktiemarknaden under början av februari chockade investerarna. Sedan dess har börserna återhämtat sig igen och Danske Bank Asset Managements investeringsdirektör Anders Svennesen tror att det finns ännu mer att hämta.

”Vi tror att globala aktier kommer att ge en avkastning på mellan 10 och 12 procent de kommande 12 månaderna, även om vissa svängningar i valutakurserna kan påverka avkastningen för en svensk investerare”, säger Anders Svennesen i vår nya tidning House View, som utkommer en gång per kvartal och tar upp aktuella risker och möjligheter för investerare.

Kortsiktig oro och långsiktig uppgång
I februari rasade börserna till följd av oro för att inflationen och räntorna ska stiga mer och snabbare än väntat. Det har skapat en viss volatilitet på marknaden senaste dagarna, framförallt efter nyheten om att USA:s president Donald Trump tänker införa importtullar på stål och aluminium.

Även om stigande räntor kan vara negativt för den ekonomiska tillväxten tror Anders Svennesen inte att den globala högkonjunkturen kommer att rubbas.

Räknar du med en fortsatt oro på finansmarknaderna?
”I över 30 år har vi gynnats av sjunkande räntor och mycket pekar på att vi just nu befinner oss vid en vändpunkt där räntekurvan kommer att peka uppåt framöver. Stigande inflation och räntor gör investerarna osäkra, och vi kan mycket väl råka ut för perioder med förnyad osäkerhet och ökad volatilitet.

När investerarna har vant sig vid tanken på att den här epoken med sjunkande räntor är slut, så kommer de återigen att fokusera på de faktorer som är avgörande för aktier på längre sikt, alltså den generella makroekonomiska bilden, bolagens vinster och aktiernas värderingar. Och när vi tittar på de faktorerna så bedömer vi att det finns ännu mer att hämta för aktieinvesterare, och även vad gäller obligationer”, säger Anders Svennesen.

LÄS NYA HOUSE VIEW här, med våra förväntningar för det kommande kvartalet

Disclaimer
Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning och avkastningen kan bli negativ.

Tala alltid med en rådgivare om du överväger att göra en investering efter att ha läst det här materialet och ta reda på om investeringen passar din investeringsprofil, t.ex. risktolerans, placeringshorisont och förmåga att bära en förlust.
 

Abonnera på nyheter

Du anmäler dig genom att uppge din e-postadress och därefter väljer du vilken information du önskar få.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.