• Hitta kontor eller uttagsautomat
  Sök
 • Telefonnummer

  0752-48 45 42

  • Telefonsamtal kan spelas in och sparas som dokumentation och av säkerhetsskäl.

  Måndag-torsdag 8.00-21.00
  Fredag 8.00-18.00
  Lördag 8.30-18.00
  Söndag 10.00-21.00

  Se särskilda öppettider

Del

Tre händelser du bör hålla ett öga på

På kommande månads dagordning finns tre händelser som kan få marknaderna att gå i olika riktningar. Här kan du läsa vad du ska hålla ögonen på.

Aktieinvesterare ska vara extra uppmärksamma den närmaste tiden. Även om världens aktiemarknader har klarat sig bra i år och har uppvisat tvåsiffriga avkastningssiffror råder fortfarande osäkerhet på en stor del av marknaderna. Danske Invests chefsanalytiker Bo Bejstrup Christensen pekar på tre händelser i USA den kommande månaden som kan skapa osäkerhet på marknaderna.

Amerikansk penningpolitik i fokus
Det verkar som att den amerikanska centralbanken (Fed) kommer att sluta med sina stödköp av obligationer. Det är ett första tecken på att vi närmar oss en mer normal penningpolitik. Men enligt chefsanalytiker Bo Bejstrup Christensen är penningpolitiken en osäkerhetsfaktor för investerarna.

”Det är ingen överraskning att Fed stoppar sina köp, men det blir spännande att se om de ändrar sin kommunikation kring framtida räntehöjningar”, säger Bo Bejstrup Christensen och hänvisar till osäkerheten kring när centralbanken har tänkt sig att höja räntan.

Mellanårsvalet i USA närmar sig
Valet till senaten och representanthuset hålls i början av november. De senaste månaderna har varit lugna på den politiska fronten, men valresultatet kan komma att påverka investeringsmarknaderna.

”Det är vår bedömning att republikanerna kommer att behålla majoriteten i representanthuset, men den stora frågan är om de får majoritet i senaten. Om det händer kan det mycket väl skapa osäkerhet på finansmarknaderna eftersom republikanerna då får möjlighet att blockera presidentens politik i högre grad”, säger Bo Bejstrup Christensen.

Höga förväntningar på rapportsäsongen
Företagen har redovisat starka siffror i de senaste rapporterna. De visade på stigande omsättning och, till mångas överraskning, även ytterligare ökningar av vinstmarginalerna, som redan var historiskt höga. Det har lett till mycket höga förväntningar på kommande rapporter och därmed också en större risk för missräkningar.

”Med tanke på de starka siffrorna i den senaste rapportsäsongen är förväntningarna höga på kommande säsong. Vi tror att förväntningarna verksamheterna infrias, men risken för besvikelse ökar samtidigt”, säger Bo Bejstrup Christensen.

Abonnera på nyheter

Danske Invests nyhetsbrev är en gratis e-posttjänst där du löpande erhåller information och nyhetsuppdateringar om våra fonder.

Du anmäler och avanmäler dig genom att uppge din e-postadress och därefter väljer du vilken information du önskar få.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.