• Hitta kontor eller uttagsautomat
  Sök
 • Telefonnummer

  0752-48 45 42

  • Telefonsamtal kan spelas in och sparas som dokumentation och av säkerhetsskäl.

  Måndag-torsdag 8.00-21.00
  Fredag 8.00-18.00
  Lördag 8.30-18.00
  Söndag 10.00-21.00

  Se särskilda öppettider

Del

Två hedgefonder från Danske Invest prisas

Två hedgefonder från Danske Invest tilldelas det prestigefyllda EuroHedge Awards.

Vid prisutdelningen av EuroHedge Awards 2015 som hölls på det anrika Grosvenor House Hotel i London torsdag tilldelades två Danske Invest-fonder den internationella hedgefondsvärldens mest prestigefyllda priser – EuroHedge Awards för fonderna Danske Invest Europe Long-Short Dynamic och Danske Invest Hedge Fixed Income Strategies.

Priserna delas årligen ut av HedgeFund Intelligence, som är ett av världens största analysföretag av hedgefonder, och evenemanget brukar locka drygt 750 hedgefondförvaltare, investerare och andra personer i branschen till den brittiska huvudstaden för att hylla de fonder som gett sina investerare bäst avkastning.

”Att Danske Invest tilldelas två av de här priserna är ett utomordentligt erkännande av det enorma arbete som vårt team av portföljförvaltare hela tiden lägger ner på de här fonderna för investerarnas räkning. Det visar verkligen hur viktiga våra långsiktiga strategier är”, säger Michael Petry, som ansvarar för hedgefonder på Danske Invest och samtidigt är chefsportföljrådgivare för den ena vinnarfonden – Hedge Fixed Income Strategies.

De två fonderna i fokus
Vinnarna av EuroHedge Awards utses huvudsakligen baserat på fondernas avkastning inom respektive fondkategori. De två vinnarfonderna från Danske Invest arbetar med investeringsstrategier på aktiemarknaden respektive räntemarknaden.

AKTIEFONDEN: Danske Invest Europe Long-Short Dynamic vann ett EuroHedge Award i kategorin ”UCITS Equity”. Det är en hedgefondliknande aktiefond med fokus på europeiska aktier och fonden har som mål att vara marknadsneutral, vilket innebär att den i idealfallet skapar positiv avkastning för sina investerare, oavsett om marknaden går upp eller ner. Det gör portföljteamet genom att löpande kombinera långa och korta aktiepositioner i cirka 25–35 olika strategier. Under 2015 uppgick fondens ackumulerade avkastning till 13,3 procent med en positiv avkastning under 11 av årets 12 månader, trots att 2015 präglades av mycket stora kurssvängningar på aktiemarknaden och perioder med betydande kursfall.

”Vi var en av 10 nominerade fonder, som alla utvecklats mycket starkt, och vi konkurrerade med några av de största europeiska aktörerna som UBS, Allianz och Schroder, och därför är vi lite överväldigade över att vinna priset”, säger chefsportföljrådgivare Peter Rothausen, som arbetar tillsammans med kollegan Simon Christensen.

Bra start på 2016 för Danske Investfond

RÄNTEFONDEN: Danske Invest Hedge Fixed Income Strategies tilldelades ett EuroHedge Award i kategorin ”Long term performance – macro, fixed income & relative value (5 years)”. Den här kategorin utgår från avkastningen under en femårsperiod, och från slutet av 2010 till slutet av 2015 har fonden presterat en genomsnittlig årlig avkastning på 15,7 procent. Fonden investerar i långa och korta positioner på obligations- och räntemarknaderna och portföljteamet arbetar med ett stort antal strategier som bygger på analyser och värderingar av hur priset på olika tillgångar utvecklas i relation till varandra.

”Vi i teamet arbetar dagligen med att utveckla och vässa våra investeringsstrategier. Därför är ett EuroHedge Award en rejäl klapp på axeln och ett mycket konkret bevis på styrkan och långsiktigheten i våra strategier”, säger Michael Petry som förvaltar fonden tillsammans med Carsten Cilieborg, Tom Rosenkrands och Thomas Ryaa Rasmussen.

Danske Invest Hedge Fixed Income Strategies är idag stängd för nya insättningar, men samma team står bakom en nyare och i stort sett likartad hedgefond, Danske Invest Hedge Fixed Income Relative Value, som investerar efter nästan samma principer. Den här fonden har dock ett bredare europeiskt fokus, medan den andra fonden har större fokus på skandinaviska realränteobligationer.
 
Tänk på att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning och att avkastningen även kan bli negativ. Hedgefonder och hedgeliknande fonder är komplexa investeringsprodukter, som bland annat använder sig av blankningspositioner och hävstångseffekt och fonderna passar inte för alla investerare. Investera aldrig i fonderna utan att rådgöra med din rådgivare. 

Abonnera på nyheter

Danske Invests nyhetsbrev är en gratis e-posttjänst där du löpande erhåller information och nyhetsuppdateringar om våra fonder.

Du anmäler och avanmäler dig genom att uppge din e-postadress och därefter väljer du vilken information du önskar få.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.