• Hitta kontor eller uttagsautomat
  Sök
 • Telefonnummer

  0752-48 45 42

  • Telefonsamtal kan spelas in och sparas som dokumentation och av säkerhetsskäl.

  Måndag-torsdag 8.00-21.00
  Fredag 8.00-18.00
  Lördag 8.30-18.00
  Söndag 10.00-21.00

  Se särskilda öppettider

Del

Ulric Grönvall - utnämnd till Årets Stjärnförvaltare

Dagens Industri och Morningstar har utsett Ulric Grönvall, från Danske Capital, till Årets Stjärnförvaltare när det gäller Sverigefonder.

Grattis till guldstjärnan Ulric – hur känns det?
- Det är så klart väldigt roligt att få ett sådant erkännande. Så jag är både stolt och glad.

Vad är hemligheten bakom framgången?
- När marknaden är orolig tror jag att det är viktigt att jobba med olika investeringsstrategier och att snabbt kunna anpassa sig när förutsättningarna ändras. Det har vi lyckats med och det är en förklaring till att Danske Invest Sverige har gått bra, både när börsen har gått uppåt och när den fallit.

- Jag tror också att det är viktigt att röra sig mycket ute på marknaden, att besöka företag och kunder och bilda sig en egen uppfattning om  vad som händer och hur det påverkar oss. Det ger mig nya idéer och infallsvinklar som kommer till nytta i förvaltningen. 

Om du blickar framåt – hur ser du på förvaltningen då?
- När jag började förvalta fonden 2003 var det bolagens egna meriter som var grunden för våra analyser. Efter finanskrisen har makroekonomin och politiska beslut spelat en större roll och vi har främst investerat i de riktigt stora bolagen. 

Nu börjar marknaden bli mer stabil och det gör att jag tror att vi kommer att jobba mer med renodlad bolagsanalys och leta investeringsobjekt bland bolag som i storlek ligger snäppet under till exempel Ericson och Telia.

- Sedan ska vi fortsätta att leva nära marknaden och ha örat mot rälsen så att vi snabbt anpassar oss när förutsättningarna ändras. Det är ju en ganska lång period som Danske Invest Sverige har gått bättre än både index och våra konkurrenter, så nu gäller det att hänga i och fortsätta att leva upp till den här guldstjärnan, avslutar Ulric.

Video med Ulric Grönvall

 

Abonnera på nyheter

Danske Invests nyhetsbrev är en gratis e-posttjänst där du löpande erhåller information och nyhetsuppdateringar om våra fonder.

Du anmäler och avanmäler dig genom att uppge din e-postadress och därefter väljer du vilken information du önskar få.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.