• Hitta kontor eller uttagsautomat
  Sök
 • Telefonnummer

  0752-48 45 42

  • Telefonsamtal kan spelas in och sparas som dokumentation och av säkerhetsskäl.

  Måndag-torsdag 8.00-21.00
  Fredag 8.00-18.00
  Lördag 8.30-18.00
  Söndag 10.00-21.00

  Se särskilda öppettider

Del

Våra fond-i-fonder slår konkurrenterna

Danske Invests fond-i-fonder har sedan 2007 klarat sig väsentligt bättre än konkurrenterna.

Är du balanserad? Offensiv, försiktig eller varsam? Oavsett din riskprofil och val av fond har våra fond-i-fonder hos Danske Invest klarat sig riktigt bra.
Alla fonderna har under de senaste 5 åren klarat sig väsentligt bättre än de jämförbara konkurrenterna på den svenska marknaden. Det förklarar fondförvaltare Jonas Bøegh-Lervang från Danske Capital, som är med och avgör hur fonderna ska sättas samman för att uppnå ett optimalt förhållande mellan risk och avkastningsmöjligheter.

”Fonderna Försiktig, Balanserad och Offensiv har sedan 2007 givit en bättre avkastning än de konkurrenter vi normalt jämför oss med. Och ser man på det senaste kvartalet har våra fonder även klarat sig bra och ligger i täten bland konkurrenterna”, berättar Jonas Bøegh-Lervang.

Fonden Varsam har endast existerat sedan oktober 2010 och kan därför inte jämföras med konkurrenterna på 5 års sikt, men under första kvartalet har även denna fond klarat sig riktigt bra.

Enligt Jonas Bøegh-Lervang beror fondernas framgång under första kvartalet på lyckad allokering mellan aktier och obligationer. På aktiesidan har fonderna haft en övervikt av aktier i Emerging Markets samt en undervikt i japanska aktier. Det ger en bättre avkastning än i stort sett alla konkurrenter. Även aktievalen i svenska aktier bidrar till de bra resultaten.

På obligationssidan har ett ökat fokus på kreditobligationer på bekostnad av svenska obligationer bidragit positivt till fondens resultat.

Sedan årsskiftet fram till 23 april 2012 har våra fond-i-fonder gett en avkastning på mellan 2,4 och 9,5 procent beroende på riskprofil. I förhållande till fondernas jämförelseindex har fonderna gett en meravkastning på mellan 1,4 och 3 procent.

Fonderna har alla 4 eller 5 stjärnor hos Morningstar. Det innebär att fonderna klarar sig starkt i förhållande till konkurrenterna med samma fokus. Fonden Varsam har ingen rating, då fonden endast har existerat sedan 2010.

Abonnera på nyheter

Danske Invests nyhetsbrev är en gratis e-posttjänst där du löpande erhåller information och nyhetsuppdateringar om våra fonder.

Du anmäler och avanmäler dig genom att uppge din e-postadress och därefter väljer du vilken information du önskar få.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.