• Hitta kontor eller uttagsautomat
  Sök
 • Telefonnummer

  0752-48 45 42

  • Telefonsamtal kan spelas in och sparas som dokumentation och av säkerhetsskäl.

  Måndag-torsdag 8.00-21.00
  Fredag 8.00-18.00
  Lördag 8.30-18.00
  Söndag 10.00-21.00

  Se särskilda öppettider

Del

Håll ett öga på amerikanska aktier

Under 2013 har den amerikanska aktiemarknaden klarat sig bättre än både den europeiska marknaden samt tillväxtmarknaderna.

Fondförvaltare Edward Bousa som är Danske Invests ansvarige förvaltare för den amerikanska aktiemarknaden menar att aktierna nu är förhållandevis attraktivt värderade och förväntar att den amerikanska ekonomin kommer att fortsätta sin positiva utveckling. Edward Bousa pekar på ett par områden när han skall förklara den goda utvecklingen under 2013 och två områden som är extra viktiga.
 
Stabil tillväxt
Den amerikanska ekonomin har utvecklat sig stabilt de senaste åren och detta har även varit fallet i år.

”2013 har varit ett bra år och tillväxten har stabiliserat sig kring 1,5-2 pct. En viktig faktor är att marknaderna inte längre fruktar ett tillbakafall i recession”, berättar Edward Bousa.
 
Stabila huspriser
Bostadspriserna har under 2013 stigit vilket är goda nyheter för den amerikanska ekonomin. Detta indikerar en starkare amerikansk ekonomi samt en förbättrad situation för konsumenterna. ”Vi har sett att bostadspriserna har stabiliserats i år vilket är ytterligare en orsak till den starka utvecklingen på den amerikanska aktiemarknaden under 2013”, berättar Edward Bousa.
 
Bra resultat hos företagen
Bättre intjäning för de amerikanska företagen har också bidragit till stigande aktiekurser.

”Vi har sett  positivresultatutveckling hos företagen, vilket givetvis leder till stigande aktiekurser”, berättar Edward Bousa.
 
Potential hos Banksektorn
Banksektorn i USA är för tillfället stark vilket bl.a. beror på bostadsmarknadens förbättringar.

”Vi ser för tillfället positivt på banksektorn då boksluten visar förbättrade siffror samt lägre förluster på utlån. Vi ser även bra möjligheter för goda resultat framöver, då räntorna sakteligen har börjar stiga, helt enligt förväntan”, menar Edward Bousa.
 
Stark läkemedelsindustri
USA:s åldrande befolkning och president Obamas omdiskuterade sjukvårdsreform ”Obamacare” kommer gynna läkemedelssektorn tror Edward Bousa. ”Vi ser kraftig innovation inom läkemedelsbranschen. Dess aktier har i år stigit en del men de är fortfarande förhållandevis attraktivt värderade så vi tror att det finns mer att hämta”, säger Edward Bousa.
 

Abonnera på nyheter

Danske Invests nyhetsbrev är en gratis e-posttjänst där du löpande erhåller information och nyhetsuppdateringar om våra fonder.

Du anmäler och avanmäler dig genom att uppge din e-postadress och därefter väljer du vilken information du önskar få.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.