• Hitta kontor eller uttagsautomat
  Sök
 • Telefonnummer

  0752-48 45 42

  • Telefonsamtal kan spelas in och sparas som dokumentation och av säkerhetsskäl.

  Måndag-fredag 8.00-17.00
  Lördag-söndag 10.00-16.00

  Se särskilda öppettider

DelClose

Prospera: Danske Bank den bästa nordiska kapitalförvaltaren

Danske Bank är den bästa kapitalförvaltaren i Norden 2018. Det är slutsatsen i en ny undersökning av nordiska kapitalförvaltare som analysföretaget Prospera just har presenterat.

Slutsatsen baseras på en undersökning bland 349 institutionella investerare i Norden där de fick bedöma nordiska kapitalförvaltare efter ett antal parametrar som portföljförvaltning, track record, avgifter och produktkvalitet.

Danske Bank sköter försäljningen för ett stort antal av Danske Invests fonder.

Vilka tjänster har ni fokuserat på det senaste året?

"I år har vi fokuserat på att bli bättre på ESG och vi arbetar hårt för att förbättra vårt erbjudande att tillhandahålla balanserade portföljer till våra kunder. 

Vi har också fler alternativa investeringar som exempelvis hedgefonder. Alternativa investeringar har blivit allt viktigare och mer efterfrågade eftersom de gör att kunderna kan få en bättre riskjusterad avkastning. Vi har lanserat flera nya hedgefonder det senaste året och vi har fler på gång framöver", säger Attila Olesen, Global Head of Distribution på Danske Bank Asset Management.

Hur tror du att kapitalförvaltningen kommer att förändras de närmaste åren?

"Jag förväntar mig bland annat förändringar när det gäller alternativa investeringar, där det finns ett behov av mer transparens som ger en bättre balans mellan kundernas och förvaltarnas intressen. Det här är något vi arbetar med inom private equity.

Dessutom tror jag att aktiv förvaltning av traditionella tillgångar kommer att få en renässans. Under de senaste åren har marknaden påverkats av centralbankernas expansiva penningpolitik, men när de väl börjar strama åt penningpolitiken, räknar jag med en återgång till en mer normal värdering av olika tillgångsslag", säger Attila Olesen.

Förra året utsågs Danske Bank till Nordens näst bästa fondförvaltare, men nu 2018 rankas Danske Bank alltså som nummer ett.
 

Abonnera på nyheter

Du anmäler dig genom att uppge din e-postadress och därefter väljer du vilken information du önskar få.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.