• Hitta kontor eller uttagsautomat
  Sök
 • Telefonnummer

  0752-48 45 42

  • Telefonsamtal kan spelas in och sparas som dokumentation och av säkerhetsskäl.

  Måndag-torsdag 8.00-21.00
  Fredag 8.00-18.00
  Lördag 8.30-18.00
  Söndag 10.00-21.00

  Se särskilda öppettider

Del

Fondförvaltarens stressiga höst

Just nu reser Danske Invests experter världen runt för att hitta de bästa långsiktiga investeringarna.

Höstmånaderna är en hektisk tid för Lars Thørs och hans team på Danske Invest. Lars Thørs är ansvarig för europeiska och globala aktier hos Danske Invest och att det är stressigt just under höstmånaderna beror på att det är högsäsong för branschkonferenser och kapitalmarknadsdagar. Det betyder att analytiker och investerare reser världen runt för att försöka hitta de bästa investeringsobjekten för de kommande åren.
"Branschkonferenser och kapitalmarknadsdagar är viktiga verktyg för att hitta de bästa långsiktiga investeringarna. De ger kunskap och inspiration som man helt enkelt inte kan få genom att sitta inne på på kontoret", berättar Lars Thørs.

"Den kunskap man får de här dagarna kan göra att man väljer att inte göra en investering, eller så kan man få bekräftelse på att det nog är en bra investering", fortsätter han.

40 möten på fem dagar
Lars Thørs deltar själv i en konferens i Hong Kong där han har över 40 möten på fem dagar. Konferensen handlar om emerging markets med fokus på Asien.

"Många asiatiska företag kommer att vara representerade, och flera av de tyngsta experterna på området kommer att tala om marknaderna och den makroekonomiska situationen i Asien", berättar Lars Thørs.

Branschkonferenser och kapitalmarknadsdagar hålls över hela världen. På kapitalmarknadsdagar får börsnoterade bolag möjlighet att berätta om sin verksamhet, sin affärsmodell och vad de tror om framtiden. På branschkonferenser deltar flera olika företag inom samma bransch, men även branschexperter som ger sin syn på utvecklingen och möjligheterna för branschen. Både konferenser och kapitalmarknadsdagar lockar analytiker och investerare från hela världen.

"En branschkonferens innebär unika möjligheter att få nya investeringsidéer. Man får en känsla för vad som händer inom branschen, vad som är intressant och vad man kanske bör hålla sig borta från. Man får också möjlighet att tala med de främsta experterna på just det området", berättar Lars Thørs och tillägger:

"Kapitalmarknadsdagar ger en djupare inblick i vad som händer i ett enskilt bolag och man får en tydlig bild av bolagets framtida möjligheter och utmaningar".

Möten med bolagens ledning
På kapitalmarknadsdagar och branschkonferenser får man ofta möjlighet träffa ledningen för bolagen. På konferensen i Hong Kong kommer Lars Thørs att träffa både ledningar för bolag som han och hans team redan har investerat i och ledningar för bolag som de är intresserade av. Han kommer också träffa konkurrerande bolag och många Asien-experter.

"Att prata med ledningen personligen ger en unik känsla för om det är en bra investering eller inte. På samma sätt är det väldigt givande att få tala med branschexperter så att man förstår vad som händer i branschen", berättar Lars Thørs.

De närmaste månaderna kommer Lars Thørs team, som består av 16 förvaltare och analytiker, att besöka branschkonferenser och kapitalmarknadsdagar i bland annat London, Houston, Singapore, New York, Frankfurt och Stockholm, och när de kommer tillbaka till Köpenhamn väntar en hel del arbete med att analysera den information som man samlat in.

Abonnera på nyheter

Danske Invests nyhetsbrev är en gratis e-posttjänst där du löpande erhåller information och nyhetsuppdateringar om våra fonder.

Du anmäler och avanmäler dig genom att uppge din e-postadress och därefter väljer du vilken information du önskar få.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.