• Hitta kontor eller uttagsautomat
  Sök
 • Telefonnummer

  0752-48 45 42

  • Telefonsamtal kan spelas in och sparas som dokumentation och av säkerhetsskäl.

  Måndag-torsdag 8.00-21.00
  Fredag 8.00-18.00
  Lördag 8.30-18.00
  Söndag 10.00-21.00

  Se särskilda öppettider

Del

Ny fondförvaltare för Danske Invest China

Nu ska Christina Chung från Hongkong hitta de mest attraktiva bolagen i Kina.

De flesta av Kinas 1,4 miljarder invånare talar mandarin, precis som Christina Chung, på Allianz i Hongkong. Den 17 oktober tar hon över ansvaret för Danske Invest China. När man ska hitta rätt kinesiska bolag med högst avkastningspotential är det väldigt viktigt med god lokalkännedom. 

"Christina Chung har ansvarat för Allianz’ kinesiska aktieteam sedan 2005, och hon har gedigna kunskaper om den kinesiska ekonomin och är väl bekant med bolagen i portföljen", säger Malene Bason, som är ansvarig för att handplocka de bästa fondförvaltarna till Danske Invest-fonderna.

Handplockar bolag
När Christina Chung sätter ihop en fond handplockar hon varje bolag. Det innebär att en stor del av fondens utveckling beror på själva urvalet av aktier, och samtliga i teamet är ytterst medvetna om de risker de tar å sina investerares vägnar.

"Christina Chung och hennes team har fokuserat mycket på de risker som har särskild betydelse i ett land som Kina. Hennes team består av analytiker med fokus på makro-, sektor- och bolagsnivå, och samtliga talar mandarin. Det sistnämnda är en särskilt viktigt både i mötet med kinesiska företagsledare och när det gäller möjligheten att utvärdera både avkastningspotential och risk", säger Malene Bason.

Vikten av den nya ekonomin
Filosofin bakom teamets investeringsbeslut är enkel. De investerar långsiktigt, och letar bland annat efter bolag som har gått igenom en tuff period och har en hög ”turnaround”-potential.

"Med Christina Chung vid rodret kommer fokus på arbetet med fonden öka och hon kommer att dra ner antalet bolag från nuvarande 67 till 37. Samtliga bolag väljs utifrån sin långsiktiga potential. Dessutom är teamet väl medvetna om betydelsen av "den nya ekonomin" i Kina då landet håller på att gå från en export- och investeringsfokuserad ekonomi till en konsumtions- och serviceekonomi. Det här banar väg för nya investeringsmöjligheter", berättar Malene Bason. 


Läs även: Konsten att handplocka de bästa fondförvaltarna

Abonnera på nyheter

Du anmäler och avanmäler dig genom att uppge din e-postadress och därefter väljer du vilken information du önskar få.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.